Medewerker beheer ICT

Medewerker beheer ICT

4. Een nieuwe configuratie

Situatie

Ilse is fotojournalist in Londen en woont nu voor haar studie in Nederland. Zij wordt bijzonder gewaardeerd om de kwaliteit van de foto’s die ze maakt. Zij maakte altijd analoge foto’s die ze liet afdrukken of vergroten. Met een Canon EOS 300 spiegelreflexcamera met twee lenzen maakte zij foto’s die ze kon mailen naar de krant. De Canon EOS 300 spiegelreflexcamera is jaren geleden aangeschaft en inmiddels sterk verouderd.

Ilse moet een beter digitaal toestel hebben en ook haar pc moet worden aangepast. Aan jou de vraag Ilse daarbij te helpen.

Ilse heeft op dit moment een HP Pavilion Slimline s5710f. Ofwel:

  • AMD Athlon II X2 3,2 GHz-processor
  • 3 GB intern geheugen
  • 640 GB harddisk
  • Dual-Layer DVD+/-RWUSB-poorten
  • Video AMD Radeon 3000
  • Microsoft Windows 7 Home Premium

Ilse wil een volledige upgrade van haar configuratie. Ze heeft een advies nodig over het merk en het type digitale camera. In dit advies wil zij graag uitleg over de belangrijke aspecten en zij wil kunnen kiezen uit minimaal drie verschillende camera’s. Op basis van dit advies zal zij een keus maken en de camera aanschaffen. In dit advies moet zijn opgenomen welke voor- en nadelen er aan de verschillende opties zitten, zoals lenskwaliteit, ccd-chip, soort geheugen enzovoort. Natuurlijk is de prijs belangrijk.

Ook wil Ilse een advies over haar pc. Wat moet/kan er gebeuren om de pc klaar te maken voor moderne digitale fotografie en beeldbewerking?

Omdat Ilse nagenoeg geen Nederlands spreekt, wordt jou gevraagd alle adviezen in het Engels te schrijven.

Informatie zoeken

Voordat je het advies kunt geven, moet je de nodige kennis hebben. Daarom moet je de werking en de mogelijkheden van de verschillende camera’s bestuderen. Maak een overzicht van minimaal vijf spiegelreflexcamera’s die momenteel beschikbaar zijn. Probeer van elk van de camera’s de meest kenmerkende eigenschappen op te schrijven. Van elke camera neem je deze punten op in je vergelijking. Een voorbeeldvergelijking vind je in de bijlage.

Daarnaast geef je aan wat de prijs is van het betreffende apparaat. Vervolgens moet je Ilse een advies geven. In dit advies geef je duidelijke argumenten waarom je speciaal voor deze camera kiest. Gebruik hiervoor het adviesformulier uit de bijlage.

Verder moet je een advies schrijven waarin je aangeeft wat er aan de pc van Ilse moet veranderen/worden geüpgraded om deze bruikbaar te maken voor digitale fotografie en beeldbewerking.

Realisatie

Zorg dat de door jou geadviseerde aanpassing in de pc wordt gerealiseerd. Natuurlijk moet je er zorg voor dragen dat je alle veiligheidseisen nakomt.

Opleveren

Aan het eind van deze Praktijkopdracht lever je het onderstaande op:

  • Een vergelijking van vijf digitale spiegelreflexcamera’s
  • Een advies voor een spiegelreflexcamera
  • Een advies over het upgraden van de pc
  • Een aangepaste pc

Bijlage