Medewerker beheer ICT

Medewerker beheer ICT

26. Browserkeuze

Situatie

Bij Safe House, een verzekeringsmaatschappij, wil de directie veilige software gebruiken. Ook bij de browser vraagt het bedrijf zich af hoe veilig het kan. Is de Internet Explorer beter dan Edge? Hoe zit dat met Google Chrome? En Firefox? Opera? Safari van Apple? En onbekendere browsers, zoals Seamonkey, Yandex of Tor browser?

Het bedrijf wil een advies van jou over welke browser ze het beste kunnen gebruiken. Belangrijk zijn vooral de veiligheid, maar ook de configuratiemogelijkheden, de compatibiliteit, het besturingssysteem, het gebruiksgemak, de ondersteuning en eventuele kosten.

Informatie zoeken

Je gaat nu informatie zoeken over de browsers. De vijf grootste browsers vergelijk je in ieder geval op een aantal punten, maar je neemt ook een aantal onbekendere browsers mee. Op basis van je vergelijking bepaal je welke browser het beste voldoet aan de eisen van Safe House.

Realisatie

De drie meest geschikte browsers installeer je op een machine. Je stelt ze zo veilig mogelijk in. Denk daarbij aan automatische updates, maar ook aan cookies, onthouden van wachtwoorden en andere gegevens, onveilige sites aangeven, geschiedenis wissen na afsluiten en dergelijke.

Opleveren

Aan het eind van deze Praktijkopdracht lever je het onderstaande op:

  • Een vergelijking van een aantal browsers
  • Een onderbouwd advies voor een bepaalde browser
  • Drie geïnstalleerde browsers
  • Zo veilig mogelijke configuratie van de drie browsers