Medewerker beheer ICT

Medewerker beheer ICT

23. Hulpverlening

Situatie

In de wachtruimte van het gemeentelijke centrum voor hulpverlening hangt een touchscreen waarop informatie over hulpverlening is te vinden. Door op de homepage op een hulpverleningsinstantie te drukken, verschijnt een pagina met meer informatie over die instantie.

Sinds gisteren werkt het touchscreen niet meer. Er verschijnt niets in beeld, het blijft zwart. Als medewerker ICT van het centrum is het jouw taak om uit te zoeken waar het probleem zit. Daarvoor gebruik je natuurlijk de beepcodes van de computer en het stroomschema Video. Als dat niets oplevert, zoek je verder naar de oorzaak. Uiteraard let je op de veiligheid wanneer je je werk uitvoert.

Nu het touchscreen niet werkt is het een mooi moment om de website te vernieuwen zonder dat de bezoekers er last van hebben. De onderwerpen zijn verdeeld onder alle medewerkers en iedereen zorgt voor een stuk van de informatie. Ook jij hebt van je leidinggevende een onderwerp gekregen.

Informatie zoeken

Je zoekt informatie over de mogelijke oorzaken van de storing. Daarvoor moet je weten welke beepcodes van toepassing zijn bij het BIOS van de machine. Ook moet je weten hoe je een monitor kunt testen.

Ook moet je het stroomschema Video bekijken. Om veilig te kunnen werken, moet je weten wat dat inhoudt. Zet die informatie puntsgewijs op papier.

Je moet informatie zoeken over hulpverleningsinstanties en de informatie over een of meer daarvan verder uitwerken op een website.

Realisatie

Je onderzoekt waarom het touchscreen geen beeld geeft. Je gebruikt hierbij de informatie die de beepcodes eventueel opleveren. Doorloop het stroomschema Video om te zien wat dat oplevert. Test het touchscreen met een monitor-testprogramma. Controleer eventuele andere mogelijkheden, zoals een kapotte grafische kaart. Leg de resultaten van alle tests vast op één A4. Zorg ervoor dat je de eisen voor veilig werken nakomt. Als de test een fout aangeeft en je kunt de fout niet zelf oplossen, dan meld je dat aan je leidinggevende.

Zet de informatie over de hulpverleningsinstantie(s) overzichtelijk op een website voor de bezoekers.

Opleveren

Aan het eind van deze Praktijkopdracht lever je het onderstaande op:

  • Informatie over veilig werken
  • Een oplossing voor het niet-werkende touchscreen
  • Resultaten van de testen
  • Een website met informatie over hulpverlening