Medewerker beheer ICT

Medewerker beheer ICT

2. De ultieme PC

Situatie

Jouw leidinggevende heeft een verzoek ontvangen voor een advies in het Engels (zie de brief in de bijlage). Het gaat om een game-pc, die de nieuwste spelletjes goed aan moet kunnen en online moet kunnen gamen. Alle toebehoren moeten erbij zitten. Je leidinggevende zit alleen met het probleem dat zijn Engels nogal slecht is. Hij kan geen goed advies schrijven voor deze klant. De klant wil uit drie verschillende adviezen kunnen kiezen.

De klant, Shirley, wil weten welke muis, welke videokaart en welke joystick het beste zijn. Daarom wil zij een overzicht met vergelijkingen in prijs en kwaliteit met jouw advies erbij, zodat zij weet wat zij moet kiezen. In dat advies moet dus ook te vinden zijn wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende randapparaten.

Shirley heeft een advies nodig over het merk en het type van de ultieme game-pc . In dit advies wil zij graag uitleg over de belangrijkste aspecten en ze wil kunnen kiezen uit minimaal drie verschillende configuraties. Belangrijk voor een goede game-pc zijn natuurlijk het moederbord, het geheugen, de videokaart en de monitor.

Je advies maak je op basis van onderzoek naar zowel de ultieme game-pc als de meest geschikte randapparatuur. De prijs is belangrijk.

Ook wil je leidinggevende voor dit soort verzoeken een standaardprocedure hebben. Hij vraagt jou om daarvoor een voorstel te doen.

Informatie zoeken

Voordat je het advies kunt maken, moet je over de nodige kennis beschikken. Daarom zul je de werking en de mogelijkheden van de verschillende videokaarten, moederborden, geheugens, monitoren, gamemuizen en joysticks moeten bestuderen. Vergelijk van alle onderdelen minimaal drie verschillende typen. Schrijf van elk apparaat de meest kenmerkende eigenschappen op. Daarnaast geef je aan wat de prijs is van het betreffende apparaat. Gebruik hiervoor het adviesformulier uit de bijlage.

Denk na over een standaardprocedure voor dit soort verzoeken. Wie neemt ze in ontvangst? Wie handelt ze af? Welke stappen worden in die afhandeling gezet? Hoe worden gegevens vastgelegd? Hoe ziet een advies eruit?

Realisatie

Op basis van je vergelijking kun je de klant een advies geven. In dit advies moet je duidelijk aangeven waarom je voor deze configuratie kiest. Aangezien de klant een Engelse is, moet je advies natuurlijk ook in het Engels zijn.

Maak voor je leidinggevende een advies over een procedure voor de afhandeling van informatieverzoeken. Licht je advies in een gesprek toe.

Opleveren

Aan het eind van deze Praktijkopdracht lever je het onderstaande op:

  • Een vergelijking van drie videokaarten, drie moederborden, drie geheugentypen, drie monitoren, drie gamemuizen en drie joysticks
  • Een voorstel voor drie game-pc’s
  • Een advies voor een game-pc in het Engels
  • Een advies voor een procedure voor de afhandeling van informatieverzoeken
  • Een mondelinge toelichting van je advies

Bijlage